fbpx

In het voorjaar van 2017 zijn wij een pilot gestart met verzekeraar Interpolis en de Gemeente Eersel. In deze pilot hebben wij onze horloges laten testen door ouderen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de meest ideale specificaties van een SOS horloge. Dit met het doel om een product te ontwikkelen dat kan helpen om ouderen langer zelfstandig en veilig thuis te laten wonen. Met deze inzichten zijn wij aan het werk gegaan...

Pilot met verzekeraar Interpolis en de gemeente Eersel

20 testpersonen hebben wij voorzien van een GPS SOS horloge van one2track. Binnen deze pilot werden meerdere producten getest die de zelfredzaamheid van ouderen en jong gehandicapten kunnen verbeteren. Het uiteindelijke doel van Interpolis is om een assortiment van producten te ontwikkelen dat standaard via iedere gemeente in Nederland aangeboden kan worden. 

Inzichten vanuit de pilot

Vanuit de testgroep kregen wij belangrijke inzichten over het gebruik van een SOS horloge en de specificaties waaraan een toestel zou moeten voldoen. De belangrijkste feedback in de eerste testronde kwam globaal op onderstaande punten neer.

• Het horloge moet een grote display hebben met grote iconen en ondiepe menustructuur

• Een SOS contactenlijst moet eenvoudig zijn en grote leesbare letters hebben

• Het volume van de speaker moet los te regelen en een krachtig volume hebben

• Niet meer opladen via een onhandige USB stekker

• De accu van het horloge moet een langere standbytijd hebben

• Toestel moet kunnen werken in het buitenland  

Start ontwikkeling Connect Touch XL

Met deze inzichten zijn wij gaan zoeken naar een toestel dat in de basis deze specificaties zou hebben. Zoals ook met onze andere horloges, kiezen wij ervoor om het modelrecht van bestaande hardware te kopen en deze vervolgens softwarematig compleet aan te passen en onder onze supervisie te produceren. Dit is de snelste manier om nieuwe toestellen op de markt te brengen. Bovendien gaat de technologische ontwikkeling zo snel dat het zelf ontwikkelen van hardware er voor zorgt dat het product (door de lange ontwikkeltijd) op moment van productie alweer achterhaald is.

In overleg met onze fabrikant vonden wij een toestel dat aan onze gewenste specificaties voldeed. Een horloge met grote display (touchscreen), een krachtige 600 Mah accu, verbeterde GPS sensor en bovendien magnetisch opladen. Het testen van de hardware van het horloge gaf een bijzonder goed resultaat en bewees inderdaad de snelheid waarmee GPS sensoren en chipsets snel in kwaliteit verbeteren. Stap 2 was het softwarematig herontwerpen van het toestel en oa de gebruikersinterface met grotere en begrijpelijke iconen, vereenvoudiging van de menustructuur, optimalisatie en debugging van de bestaande functies, toevoeging specifieke nieuwe functies en natuurlijk de dataprotocollen voor koppeling aan onze systemen. 

CE keuring

Vervolgens moest het horloge ook getest worden of het voldoet aan de Europese CE normering. Bij deze CE Keuring wordt gecontroleerd of het toestel voldoende veilig is om binnen de Europese grenzen te worden verkocht. Tijdens de keuring wordt er getest op bijvoorbeeld GSM stralingswaardes, electrische veiligheid en de kwaliteit en samenstelling van de materialen van het horloge. Detail: Volgens de Europese wetgeving ben je als importeur en producent van producten volledig productaansprakelijk en dat zelfs voor de duur van 10 jaar. Een behoorlijke verantwoordelijkheid. Vandaar ook dat het testen op veilig gebruik van onze producten voor ons een absolute prioriteit is. Gelukkig voldoet ook dit toestel ruimschoots aan de Europese normering en zijn de CE certificaten afgegeven. 

Marktintroductie tegen tijdelijke introductieprijs

Na de productie en laatste kwaliteitscontroles is het toestel na 6 maanden werk eindelijk klaar voor marktintroductie. De Connect Touch XL, met SOS telefoon, GPS positionering en als extra feature een hartslagmeter is speciaal ontwikkeld om ouderen en jong gehandicapten langer veilig thuis te laten wonen. Uiteraard is het toestel ook bijzonder geschikt voor jong volwassenen in de leeftijd vanaf 12 jaar (gezien formaat en functies). Wij introduceren het toestel tegen een zeer scherpe introductieprijs van € 99,95. Meer weten over de Connect Touch XL? Of als een van de eerste de Connect Touch XL in huis hebben voor deze tijdelijke introductieprijs?

Bestel nu uw Connect Touch XL horloge

 

one2track GPS horloge voor ouderen links zwart klein

 

 

 

Meer nieuws?