fbpx

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is dé toezichthouder als het gaat om producten die door consumenten in Nederland worden gebruikt. Voor het aanbieden van openbare elektronische communicatiediensten is zo'n inschrijving volgens de Nederlandse wetgeving verplicht. Ter voorbereiding op ons eigen telecomnetwerk 'one2mobile' zijn wij daarom op afspraak bij de ACM in Den Haag geweest.     

In gesprek met de Autoriteit Consument en Markt

De ACM was tijdens onze presentatie met name geinteresseerd in de achterliggende werking. Waar blijft de data, kan ermee gebeld worden, welk netwerk, etc. Zij zagen duidelijk een nieuwe trend ontstaan in Nederland maar maakte zich hier ook zorgen over. Met name de grijze handel van GPS horloges die door 'handelaren' rechtstreeks geimporteerd worden vanaf de Chinese markt én werken met Chinese Apps zoals de 'SeTracker' app.  De Nederlandse consument vertrouwt hier blind alle positiegegevens van hun kinderen aan toe. Vertrouwen, zonder dat echt duidelijk is waar deze informatie naar toe gaat en hoe beveiligd dit opgeslagen staat. Positief was de ACM gelukkig wel over de manier waarop one2track werkt. Beveiligingen op orde, transparantie in dataopslaglocatie en opslagduur van de gegevens.

In aanloop naar onze eigen telecomprovider one2mobile (www.one2mobile.com) hebben wij nog gesproken over het toestaan van het gebruik van 06 nummers. 06 nummers beginnen namelijk snel op te raken in Nederland. Gelukkig is de ACM van mening dat one2track deze 06 nummers legaal mag toekennen aan haar toestellen.

Een heel mooi en bovendien leerzaam gesprek voor zowel one2track als de ACM met als resultaat het officiele inschrijfnummer voor one2track als 'aanbieder van openbare communcatiediensten' onder nummer 943663 in het register van de ACM.

 

Meer nieuws?