fbpx

Onze horloges werken uitstekend via GPS buitenshuis. De positiebepaling is hierbij 1-10 meter nauwkeurig. De binnenhuis positionering kan in sommige gebieden in Nederland nog behoorlijk afwijken.

Hoe komt dit? Wanneer het horloge geen GPS signaal heeft (zoals binnenshuis) meet de positioneringschip de sterkte van de KPN zendmasten waarmee hij op dat moment verbinding heeft. Deze gegevens stuurt het horloge door naar onze database die vervolgens op basis van de bekende gebiedsgegevens een berekening van de positie maakt. Is er echter te weinig informatie over het betreffende gebied dan wordt de afwijking al snel groot. 

Help ons mee om de one2track GPRS database te optimaliseren

Om de positionering binnenshuis te optimaliseren is het van belang dat er meetgegevens uit de verschillende gebieden in Nederland worden toegevoegd aan onze database. En daar kunnen wij uw hulp goed bij gebruiken! Heeft u de beschikking over een Android Smartphone die werkt op het KPN netwerk? Dan kunt u ons meehelpen. 

Hoe werkt het?

In de Google Playstore kunt u gratis de app "OpenCellID" van ontwikkelaar Enaikoon downloaden. Installeer deze op uw telefoon en zet de locatiebepaling van uw Smartphone aan. Wanneer u buitenshuis bent en uw Smartphone heeft het GPS netwerk gevonden dan zal de app meetgegevens gaan verzamelen van de KPN zendmasten bij u in de buurt. U kunt deze meetgegevens eenmaal per dag versturen. Eenmaal per maand optimaliseren wij onze database met uw meetresultaten. U zult vervolgens merken dat ook de binnenhuis positionering direct zuiver gaat worden. Alvast enorm bedankt voor uw hulp!

 

Open Cell ID one2track