One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)

Connect NEO

Review Connect NEO door logo
10/03/2023

Review Connect NEO door Curvacious

Curvacious.nl is een website vol leuke shoppingadresjes en tips voor je interieur, fashion, health, food en lifestyle. De blogger achter Curvacious is Desirée (38), trotse moeder van dochters Shae en Cate. 

Desiree Curvasious

Het zonnetje laat zich weer regelmatig zien en dat betekent dat het buitenspeelseizoen weer gestart is. Ik vind het heerlijk om de meiden buiten te zien spelen; lekker steppen, fietsen, met de hoepel en ballen aan de gang, vriendinnetjes in de buurt optrommelen om het samen gezellig te maken. Met één maar: de oudste gaat er ook graag alleen op uit en deze moeder vindt dat toch best lastig om los te laten. Maar daar kwam het nieuwe One2track Connect NEO GPS horloge de hoek om kijken. In dit artikel vertel ik je alles over dit GPS horloge voor kinderen en waarom ik er zo’n fan van ben!

Specificaties

De One2track Connect NEO is het nieuwste GPS horloge van One2track en heeft de volgende specificaties:

– Het horloge is qua maat geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar
– Je kan ermee bellen, tekstberichtjes sturen (chatfunctie), videobellen en GPS tracken
– De dekking is in heel Europa
– Het horloge is in te stellen in Nederlands, Duits of Engels
– Je kind kan de weersverwachting zien (koppeling met Buienradar)
– Je kind kan foto’s maken met het horloge en zo leuke momentjes delen (fotosnap)
– Er zijn verschillende (school) stiltetijden in te stellen
– Je kan tot 10 telefoonnummers en 10 videocontacten instellen
– De accu gaat gemiddeld drie tot vier dagen mee
– Het horloge heeft een ingebouwde stappenteller, stopwatch en rekenmachine
– Je kan een ‘veilige zone’ instellen in je buurt, komt je kind daarbuiten dan krijg je hier een melding van
– Mocht het horloge kwijtraken tijdens het spelen, dan kan je deze terugvinden met de ‘zoek horloge functie’
– Dit model is bestand tegen water zoals bij aanraking met natte handen, bij handen wassen en buiten spelen met regen (IP67)
– Het horloge wordt geleverd inclusief USB oplaadkabel met adapter en een prepaid simkaart waardoor je alles compleet hebt om er direct mee aan de slag te gaan.

Review Curvacious unboxing GPS telefoonhorloge kind Connect NEO

Onze ervaring/review

Eerlijk is eerlijk: Ik vond een GPS-tracker altijd nogal wat ver gaan en geloof er heel erg in dat een kind ook vooral zelf de wereld mag ontdekken en dat loslaten een onderdeel is van de opvoeding. Maar, ik vind het toch een hele stap om mijn dochter van net 9 jaar de wijde wereld in te sturen en ik merk dat ze dat zelf ook wel spannend vindt. Wij vinden haar nog wel te jong voor een eigen smartphone en daarom is dit horloge een perfecte tussenstap en een fijn hulpmiddel. Met de Connect NEO heeft Shae voor zichzelf de tijd bij handen zodat ze weet hoe laat het is en wanneer ze naar huis moet komen, maar we hebben ook gelijk een manier om contact te hebben met elkaar. Zo belt ze even kort als de buitenspeelplannen veranderen, om te vragen of ze iets later thuis mag komen of ook mee mag naar een ander vriendinnetje als ze met een clubje samen zijn. Ook videobelt ze wel eens om te laten zien wat ze voor leuks aan het doen is met vriendinnetjes. Heel gezellig :)

Maar ze kan straks bijvoorbeeld – wanneer ze zelfstandig naar school gaat – laten weten of ze uit school met iemand mee gaat spelen als kort schakelmomentje samen en het is ook erg fijn en handig met dagjes weg en op vakantie.

Als ik een rijtje voordelen op moet noemen dan kom ik een heel eind:

– Onze dochter Shae vind het horloge heel erg stoer, lekker dragen en kon er in no time mee uit de voeten (fijn dat alles in Nederlands te lezen is en het touchscreen goed werkt)
– Het klokje is niet te groot, zit tijdens het spelen niet in de weg en voelt stevig en mooi afgewerkt aan
– Ze kan het horloge niet zelf uitzetten, dit kan enkel door ons als ouders in de app
– Je kan als beide ouders de app installeren op één horloge zodat je beide controle kan hebben, maar ook beide berichtjes kan sturen, kan bellen etc.
– De GPS + AGPS positiebepaling werkt echt behoorlijk nauwkeurig. Waar ik van vriendinnen wel eens hoor dat het bellen met het GPShorloge van hun kind prima gaat maar dat hun kind volgens de GPS zo midden op de snelweg zou kunnen staan, geeft deze tot vaak het huisnummer exact aan waar ze is
– Mocht je twijfelen, dan kan je terugkijken waar je kind allemaal geweest is
– De app werkt heel erg overzichtelijk en alles instellen was zo gedaan
– Ergens was ik bang dat het nog wel in de kosten zou lopen, maar er zitten echt amper kosten aan verbonden als het om belkosten en dataverbruik gaat
– Het bellen gaat soepel en je kan elkaar goed en helder verstaan en ook het videobellen is voor zowel beller als ontvanger heel duidelijk qua beeld en geluid
– Doordat je als ouder de app instelt heb je dus volledige controle over wie je kind kan bellen of videobellen, je kind kan dus géén andere nummers bellen/contacten dan wie je als ouders zelf hebt ingesteld in de app. Andersom kan een vreemde ook niet naar het 06-nummer van het horloge bellen, dit is beveiligd door het GSM netwerk (powered by KPN) van One2track zelf

 

Lees hier volledige artikel op Curvacious

9.2

136 beoordelingen in de laatste 12 maanden 91% beveelt ons aan