One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)

Connect Go

Review Connect Go door logo
20/06/2021

Wild & Boho 'Mamma kwijt'

Je telefoonnummer op de arm van je kindje schrijven (of een bandje) want stel ze raakt ons kwijt als we op stap zijn. Of je 7 jarige door de hele wijk zoeken omdat hij of zij compleet de tijd vergeten is. “Je zou toch om 6 uur thuis zijn!?” Deze dingen geven spanning en met 3 kinderen ben ik de hele tijd bezig met controleren of mijn 3 pulletjes in zicht zijn als ik ergens heen ga. Doodvermoeiend.

Tot een vriendin van mij de oplossing had: haar kids droegen een leuke horloge van One2track waarmee ze niet alleen de tijd konden aflezen, maar waarmee ze ook kon zien waar ze waren. Daarnaast kon ze de kinderen opbellen en ze als een ware 007 met hun horloge de telefoon konden opnemen. (Wie heeft dat niet als kind vroeger “zogenaamd” gespeelt!?) En je kunt met die telefoons een aantal telefoonnummers invoeren die de kinderen zelf kunnen bellen plus een noodknop voor als er iets aan de hand is. Er zit verder alleen nog een stappenteller en dat was het.

Dat klonk mij wel een fijn idee. Helemaal ook omdat dit ook weer geen mobieltjes of smartwatch zijn. Ik vind dat schermpjes en buiten spelen niet samen gaan. Als je speelt moet je spelen en niet weer achter een beeldscherm kruipen met je vriendjes. En een mobieltje raak je ook sneller kwijt. Op het horloge zitten verder geen apps of spelletjes. Puur, klokkijken, locatie en bereikbaarheid. Een mooi alternatief op een mobieltje om de kinderen toch bereikbaar te hebben. Dus we gingen het uittesten. One2track stuurde ons 3 horloges toe inclusief simkaarten om uit te proberen.

De horloges zien er mooi en stevig uit. De setup moest ik even voor gaan zitten maar was uiteindelijk zo gedaan en de horloges konden om. Vooral bij de twee kleinste dames (4 en 6 jaar) was de belfunctie heel interessant. We werden dan ook om de 10 minuten gebeld “voor de leuk” en het beltegoed dat erbij zat was dan ook vrij snel op. Maar zodra de nieuwigheid eraf was ging dat vanzelf over en werd er alleen nog maar gebeld voor echte redenen. Ook als wij de meiden proberen te bereiken nemen ze op. Dus wat betreft bereikbaarheid werkt het erg goed.

Locatie vind ik vooral handig als de oudste twee alleen met een vriendinnetje op pad gaan. Je kunt zien waar ze uithangen dus als je ze zoekt of iets met ze afspreekt kun je gemakkelijk zien waar ze zijn. De meiden weten ook dat we kunnen zien waar ze zijn en dat vinden ze zelf ook een fijn idee.
De horloge ververst de locatie elke 10 min. (Indien je de frequentie hoger zet is het beltegoed ook veel eerder op. Maar je kunt deze dus ook hoger instellen indien je dat fijner vind.
Ook kun je als ouder alarm klokjes instellen, dus zodra het tijd is naar huis te komen kun je een wekkertje laten afgaan. Zo kan je kind de tijd niet vergeten.

Door corona hebben we nog geen uitstapjes gemaakt, maar dat zal dit jaar vast wel komen. Zodra je je kleine uit het oog verliest kun je via de ap op je telefoon zien waar hij of zij is en volstaat een telefoontje naar het horloge om je kleintje gerust te stellen terwijl je er naartoe loopt. Handig! Het horloge gaat alleen bij ze om als we de deur uit gaan, dus thuis dragen het horloge niet. Miley’s school “vind” dat het een smartwatch is dus hij mag niet om. We moeten ze even duidelijk maken dat er geen spelletjes op staan en dat de bel-functie tijdens schooltijden geblokkeerd is. Dat kun je via de app op je telefoon allemaal gemakkelijk instellen. Dus even afwachten wat de respons daar op is.

Na opladen gaat de batterij 3 dagen mee. Het tegoed is makkelijk op te waarderen via de ouder app en verder zijn de modellen die wij hebben gekozen waterdicht (je kunt er dus wel mee douchen maar niet mee zwemmen)

Hoe dan ook zijn we heel tevreden met de horloges. Ze doen wat ze moeten doen en de kinderen vinden het heel stoer om te dragen. Wij gerust, kinderen happy. Iedereen wint.

Lees het originele  artikel op de website van Wild & Boho hier

9.2

136 beoordelingen in de laatste 12 maanden 91% beveelt ons aan