One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
GPS horloge kind, een uitvinding of een beperking van vrijheid?
Eigenaar en founder
12/03/2023

GPS horloge kind, een uitvinding of een beperking van vrijheid?

Iedere ouder kent het probleem wel wanneer kinderen de leeftijd bereiken dat ze buiten gaan spelen en de wereld gaan ontdekken. In hun fantasie vergeten ze de tijd, lopen ze net even iets te ver door de wijk en als ouder zoek je jezelf een ongeluk om ze terug te vinden. Vaak frustrerend maar soms ook angstig wanneer de zoektocht langer duurt dan verwacht. Gelukkig zijn ernstige incidenten zoals ontvoeringen zeldzaam in Nederland.

GPS horloges voor kinderen

One2track heeft hiervoor praktische GPS horloges voor kinderen ontwikkeld inclusief telefoon en chatfunctie. Als ouder installeer je eenvoudig de one2track app op je smartphone waardoor je altijd kunt zien waar ze uithangen en snel kunt bellen of een berichtje sturen wanneer ze naar huis moeten komen.

Een handige technologische ontwikkeling? Een aantal kinderpedagogen zet haar vraagtekens bij deze beperking van vrijheid. Zij geven aan dat een kind juist zonder controle de wereld moet ontdekken en grenzen moet verleggen zonder te veel ouderlijk toezicht. De vraag is dan eigenlijk, slaat het ouderlijk toezicht door, door het gebruik van deze GPS horloges voor kinderen?

Meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen

Met meer dan 120.000 gebruikers en daarmee grootste aanbieder van GPS horloges voor kinderen in Nederland zien wij juist het tegenovergestelde. Ouders die een GPS telefoonhorloge voor hun kind aanschaffen geven uiteindelijk hun kind juist meer ruimte om er zelfstandig op uit te gaan. Het horloge zorgt ervoor dat er snel contact kan worden gelegd met papa of mama wanneer er iets aan de hand is óf simpelweg wanneer het tijd is om naar huis te komen. De toestellen verversen standaard de positie eenmaal per 10 minuten. Ouders kunnen via de app handmatig het horloge de opdracht geven om tussentijds de actuele positie te bepalen. Wij zien dat deze ‘actuele locatie verversing’ zelfs op de vrije woensdagmiddag niet intensief wordt gebruikt. Het lijkt er daarmee op dat ouders niet doorlopend hun kind aan het ‘tracken’ zijn. Bovendien horen wij van gebruikers terug dat kinderen juist zelfverzekerder worden tijdens het buitenspelen.

Videobellen: een nieuwe ontwikkeling!

In ons nieuwe assortiment GPS horloges, Connect NEO en Connect Up, gaan wij zelfs nog een stapje verder en voegen wij ook de functie videobellen toe. Hierdoor wordt het als ouder mogelijk om het gezicht en omgeving van het kind te zien. Dat communiceert een stuk makkelijker dan alleen een telefoongesprek. In de praktijk zien wij dat opa’s en oma’s en andere familieleden ook worden toegevoegd als videocontact. Het GPS horloge wordt daarmee in plaats van een controle middel een manier voor kinderen om in een veilige omgeving te wennen aan de hedendaagse manier van communiceren.

Meer one2track nieuws lezen? Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht.

 

9.2

91 beoordelingen in de laatste 12 maanden 92% beveelt ons aan