One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
Mogen kinderen nog buitenspelen?
Eigenaar en founder
04/04/2020

Mogen kinderen nog buitenspelen?

Veel ouders zullen zich momenteel bezighouden met deze vraag. Wat is nog wel toegestaan en wat niet, zeker nu het ook lente aan het worden is en de kinderen zitten te springen om naar buiten te gaan.

De officiele verklaring van het RIVM hierover is als volgt:

'Jonge kinderen (tot en met 12 jaar) mogen nog wel met elkaar blijven buitenspelen, onder toezicht van een ouder/voogd. Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig klachten te krijgen van het coronavirus en weinig bij te dragen aan de verspreiding van het virus. Maar dringend advies is wel om het aantal jonge kinderen dat samenspeelt te beperken. Belangrijk is dat ook kinderen zo veel mogelijk intensief lichamelijk contact proberen te vermijden en dat zij voor en na het spelen met speelgoed/toestellen hun handen wassen. De ouders of verzorgers die toezicht houden, moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Op dit moment krijgen kinderen bijna nooit klachten van het nieuwe coronavirus. Kinderen zijn dus geen speciale risicogroep. Kinderen vormen ook geen grote besmettingshaard voor de ziekte.

Vooralsnog is het dus toegestaan voor kinderen tot 12 jaar om buiten te spelen. Wel blijft het belangrijk dat ze niet met teveel vriendjes tegelijk samen zijn én dat toezichthoudende ouders wel de maatregelen rondom de 1,5 meter afstand bewaken voor henzelf.

Stay Safe and Healty,

Namens het one2trackteam

9.2

91 beoordelingen in de laatste 12 maanden 92% beveelt ons aan