fbpx
Achter de schermen met Hazar
13/12/2019
techbtsteam

Achter de schermen met Hazar

Achter de schermen van one2track wordt er door een proffessioneel team hard gewerkt aan het one2track concept. In de komende blogs laten we onze ‘helden’ aan het woord:

Mijn naam is Hazar en ik ben software engineer voor de systemen van one2track. One2track heeft het doel om de beste leverancier van GPS horloges in de markt te zijn. Met dat doel voor ogen heeft ons technisch team het afgelopen jaar flink gewerkt aan de funderingen van de systemen. In 2019 hebben we een groot aantal projecten gedraaid met een uitstekend resultaat.

One2track software engineer Hazar werkplek

Verwerking van positiegegevens I-GPS

Begin 2019 hebben wij een nieuw systeem ontwikkeld met de naam I-GPS. Het doel was om de zuiverheid van de positionering van one2track horloges sterk te verhogen. Zeker binnenshuis kon de positie nog wel eens teveel afwijken. Met I-GPS hebben wij een intelligente, zelflerende machine ontwikkeld welke op dagbasis circa 250.000 positiegegevens van de one2track horloges berekent. Dit slimme 'brein' is in staat om 15 miljard bewerkingen per seconde te doen. Door deze enorme rekenkracht worden alle inkomende positiedata van de horloges binnen enkele milisecondes geanalyseerd, vergeleken en opgeslagen in positieclusters. Deze inmiddels 1,4 miljoen clusters worden doorlopend voorzien van nieuwe data. I-GPS is hierdoor in staat om in 95% van de positioneringen een zuivere positie door te geven. Doordat het systeem iedere dag aan het bijleren is zien wij de accuraatheid nog steeds verder toenemen. In veel gevallen is ons I-GPS systeem al zuiverder dan Google.

Verbetering efficiency en opschonen van het hoofdsysteem

Het hart van het one2track systeem is de O2T productieserver. Dit systeem regelt de communicatie en functies tussen de horloges en de apps van klanten. In de achterliggende periode is door ons team 800.000 regels aan systeembroncode gereviewd. Hierbij zijn verouderde stukken code vervangen, beveiligingen geoptimaliseerd en database structuren opnieuw ingericht. Hierdoor is de efficiency van dit systeem behoorlijk toegenomen. Ook hier is capaciteit uitgebreid waardoor de reactiesnelheden omhoog zijn gegaan. Dit is voor klanten voornamelijk merkbaar in de zeer snelle reactietijden tussen de app en het horloge.

IGPS processorload


Nieuw One2track Webplatform en App optimalisatie

In 2019 hebben we een nieuw webportaal gelanceerd onder de naam I-admin. Dit online platform geeft klanten de mogelijkheid om nog extra functies naast de app te bedienen. Deze online applicatie is te bereiken via www.one2trackGPS.com. Voor de one2track app zijn de app broncodes fors onder handen genomen. Beveiligingen zijn herzien en oude codes zijn vervangen of geoptimaliseerd. De GEOMap is vervangen voor Google Maps en ook de pushservice is aangepakt waardoor deze nu betrouwbaar werkt. Dit heeft gezorgd voor een veel 'lichtere' app die sneller te installeren is, optimaal werkt en veilig in gebruik is.

Wat staat er nog op stapel?

Op dit moment zijn wij druk bezig met de volledige integratie van het one2mobile prepaidsysteem. Momenteel gebruiken klanten 2 apps. One2track app voor positionering en bediening van de horloges en de One2mobile app voor het inzicht in het resterende beltegoed en opwaarderen van de prepaidsimkaart. Deze twee systemen worden samengevoegd zodat resterend beltegoed en opwaarderen realtime mogelijk is vanuit de one2track app. 1 app voor alle functies inclusief beltegoed. Begin januari gaan wij starten met het uitrollen van dit project naar de live omgevingen.

En... last but not least. Zijn wij gestart om een compleet nieuw 4G horloge en horlogeplatform te ontwikkelen. Dit horloge zal naar verwachting in de zomer van 2020 klaar zijn voor marktintroductie. 

Namens mijzelf en het team wens ik iedereen een fijne feestdagen en een goed en gezond 2020 toe!

 

WhatsApp Image 2019 12 12 at 13.02.05

vlnr Enrico (software engineer), Hazar (software engineer), Adrianna (front-end developer)

 

Meer nieuws?

 

Maak kennis met het One2Track team!

Tech

Hazar

Software- en systeemspecialist

Web

Huub

Websitebeheer

Tech

John

Eigenaar en founder

Klanten

Mike

Klantenservicemedewerker

Klanten

Nikita

Klantenservicemedewerker

Klanten

Merel

Klantenservicemedewerker

Tech

Armin

Server- en systeembeheer

Tech

Enrico

Software- en systeemspecialist

Klanten

Kim

Klantenservice en administratie

Design

Elise

Visual designer

One2track - Drukte bij PostNL!

Drukte bij PostNL!

Let op! Als gevolg van enorme drukte bij PostNL kan de bezorging van uw bestelling langer duren. Wij zien momenteel bezorgtijden van 3-5 dagen. Onze excuses voor het ongemak!