fbpx
Fake of echt betrouwbaar?
26/05/2019

Fake of echt betrouwbaar?

Er komen steeds meer aanbieders in de markt die allemaal claimen het 'originele product' te verkopen. One2track pleit al langer voor regelgeving waarmee 'onprofessionele' aanbieders van GPS horloges voor kinderen van de markt kunnen worden gehaald. Zolang dit er niet is komt het aan op gezond verstand van klanten om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een product. Waarmee onderscheidt one2track zichzelf?

 

Optimale kwaliteit van gebruikte materialen en software

One2track maakt gebruikt van bestaande ontwerpen van GPS horloges (OEM). Deze horloges worden door ons totaal gestript waarbij onze productengineers kijken naar de technische specificaties van de onderdelen. Vaak zijn deze zogenaamde OEM horloges in de basis niet slecht maar worden er inferieure materialen gebruikt of is de software instabiel. Samen met onze fabrikant kiezen wij er voor om zo'n model 'door te ontwikkelen' waarbij de inferieure onderdelen vervangen worden en software herschreven wordt. De gebruikte software in de horloges is specifiek ontwikkeld voor one2track en heeft in de basis een dataversleuteling. Dit betekent dat data van en naar het horloge veilig over het internet wordt verstuurd. Ook zijn alle mogelijke poorten en achterdeuren om het horloge op afstand (via SMS) te benaderen afgesloten. Dit is momenteel een groot risico op toestellen die rechtstreeks vanaf de Chinese markt worden aangeboden bij leveranciers in Nederland (rapport consumentenbond 2017). Vanzelfsprekend wordt ieder horloge uitgebreid gekeurd conform de Europese CE en SAR normen. 

 

Unieke positioneringssystemen One2track

One2track is een van de weinige aanbieders die ook daadwerkelijk zelf de ontwikkeling van de GPS systemen doet. Het grote brein achter het one2track GPS systeem staat momenteel in een groot datacentrum in Amsterdam. Geen cloud oplossing maar een fysieke serverruimte waarbij de intelligenties via een gesloten systeem onderling verbonden zijn. Deze systemen verwerken inmiddels meer dan 6 miljoen locatieaanvragen per maand. Door gebruik te maken van meerdere externe positioneringsdatabases en bovendien de horloges slim van elkaar te laten leren, kunnen wij zowel binnenshuis als buitenshuis altijd een zuivere locatie met minder dan 20 meter afwijking geven. Het one2track systeem is momenteel het enige systeem in Nederland waarbij horloges actief hun locaties kunnen leren. Ter illustratie: In de maand mei heeft het systeem 453.000 unieke GPS locatieclusters gedetecteerd en opgeslagen. Dit betekent dat de positioneringen (naar mate het horloge vaker gebruikt wordt) steeds sneller en zuiverder worden.   

 

Regelmatig updates apps

Niet alleen de GPS systemen maar ook de one2track app wordt door een team van Nederlandse engineers ontwikkeld. Op basis van klantfeedback worden er in hoog tempo nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd. Minimaal eenmaal per maand vinden er updates plaats. Net als de horloges communiceert de app via een beveiligde en versleutelde verbinding met onze servers. In de app kunnen meerdere horloges tegelijkertijd gevolgd worden.  

 

Simkaarten en GSM netwerk one2mobile

 Alle horloges zijn voorzien van een simkaart van ons eigen netwerk one2mobile. Deze simkaarten zijn volledig prepaid en roamen op de netwerken van KPN en Vodafone in Nederland. Binnen Europa hebben wij altijd minimaal 2 providers per land beschikbaar. Dit betekent dat de horloges een beter bereik hebben omdat zij slim kunnen kiezen uit meerdere GSM netwerken. One2mobile simkaarten hebben bovendien een aantal slimme beveiligingen zodat onbekende bellers én anomieme bellers altijd worden geweigerd door het horloge. 

 

Check altijd reviews

Toch nog aan het vergelijken? Laat je niet verleiden door mooie verkoopteksten op websites maar lees vooral de 'echte' reviews van een aanbieder op de facebook pagina, de onafhankelijke beoordelingswebsites en onder de apps in de Google Playstore of Appstore. Vragen aan one2track? Wij zijn tijdens kantooruren altijd bereikbaar, telefonisch via E-mail of onze chat.

 

GPS horloges voor kinderen met SOS telefoon one2track

 Meer nieuws?

   

Maak kennis met het One2Track team!

Tech

Hazar

Software- en systeemspecialist

Web

Huub

Websitebeheer

Tech

John

Eigenaar en founder

Klanten

Mike

Klantenservicemedewerker

Klanten

Nikita

Klantenservicemedewerker

Klanten

Merel

Klantenservicemedewerker

Tech

Armin

Server- en systeembeheer

Tech

Enrico

Software- en systeemspecialist

Klanten

Kim

Klantenservice en administratie

Design

Elise

Visual designer

One2track - Drukte bij PostNL!

Drukte bij PostNL!

Let op! Als gevolg van enorme drukte bij PostNL kan de bezorging van uw bestelling langer duren. Wij zien momenteel bezorgtijden van 3-5 dagen. Onze excuses voor het ongemak!