One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)

Connect Move

Review Connect Move door logo
08/05/2021

Alles over kinderen, one2track Connect move getest

Net als alle nieuwe gebeurtenissen is het voor ouders best spannend als je kind voor het eerst buiten gaat spelen. In het begin ben je hier waarschijnlijk nog bij, maar als je kind dagelijks buiten gaat spelen met zijn vriendjes zal je hem beetje bij beetje moeten loslaten. Dat is niet alleen goed voor zijn ontwikkeling maar ook voor het zelfvertrouwen van je kind. Maar houdt je kind zich wel aan de regels als hij alleen buiten is? Bij welk vriendje is hij naar binnen gegaan of hoe laat je je kind weten dat jullie gaan eten? Wij vonden de oplossing in het aanschaffen van een GPS horloge. Misschien is dit ook wat voor jou? Wij hebben het GPS horloge ‘Connect Move’ van One2track. In dit artikel lichten we toe hoe dit horloge werkt, wat onze ervaring is en wat de kosten zijn. Lees je mee?

Geschreven door Denise Kroes blogger van 'Alles over kinderen'  https://www.allesoverkinderen.nl

Naar buiten met een GPS Horloge of smartwatch

Nu vraag je je misschien af; waarom zou je je kind willen traceren als je juist je kind moet loslaten en zelfstandig moet laten worden. Veel dingen leert je kind door het vaak te doen. Zo ook alleen buiten spelen, alleen naar de speeltuin, zelf een ijsje halen et cetera. Met een GPS horloge kun je je kind wel de vrijheid en het vertrouwen geven om alleen op pad te gaan maar toch op afstand volgen. Hierdoor krijg niet alleen jij een geruster gevoel, ook je kind voelt zich net wat zekerder als hij weet dat hij je kan bellen als er iets gebeurd.

Met dit horloge om, merk ik dat ik mijn zoontjes (van 5 en 6 jaar) meer los durf te laten en meer verantwoordelijkheid durf te geven. Het moment dat wij besloten om een GPS horloge aan te schaffen was toen we onze zoontjes even kwijt waren op het strand, allerlei doemscenario’s schieten dan direct door je hoofd. Op zo’n moment is een GPS horloge echt een uitkomst, dan hadden we direct kunnen zien dat ze bij de ijskraam stonden!

Is een GPS horloge voor kinderen wel veilig?

Je hoort wel eens verhalen over het hacken van dit soort horloges, met als gevolg dat niet alleen jij maar ook anderen zouden kunnen zien waar je kind is. Verdiep je daarom wel van te voren in wat je koopt. Er zijn veel GPS horloges te koop, veel komen rechtstreeks van de Chinese markt. Dit zijn vaak goedkopere varianten, dat is met een reden. Het verdienmodel van deze fabrikanten is vaak het verkopen van gebruikersdata of het pushen van advertenties naar jou als gebruiker. De veiligheid staat in ieder geval niet voorop.

Na wat onderzoek te hebben gedaan kwam ik tot de conclusie dat de ‘Connect Move’ aan de veiligheidseisen voldoet. Ik vind het daarnaast een fijn idee dat One2track haar systemen en data opslag gewoon in Nederland staan. Hierdoor voldoen zij aan de richtlijnen welke door de overheid gesteld worden aan de verwerking van privacygevoelige informatie. Daarnaast heeft het GSM netwerk een Firewall waardoor onbekende en anonieme nummers nooit het horloge kunnen bereiken. Ook is de communicatie tussen apps, servers en horloges volledig versleuteld.

One2Track Connect Move horloge voor kinderen

In het doosje zit het horloge, de SIM kaart die je erbij krijgt is al geïnstalleerd. Er zit ook een oplader bij, deze heeft een magnetisch klemmetje dat handig vastklikt aan het horloge. Op de bijgeleverde plastic kaart staat het telefoonnummer en de PUC code. Tot slot zit er een handleiding bij voor de basisinstellingen, online is een uitgebreidere handleiding te vinden. Om het horloge te activeren en de simkaart te registreren moet je de One2Track app downloaden in de appstore op je telefoon. Na de registratie koppel je de telefoon aan de app. Stapsgewijs vul je alle benodigde gegevens in van jezelf (de app gebruiker) en van het horloge (de drager). Het registreren en koppelen is binnen vijf minuten gebeurd.

Je kan via de app op je telefoon de instellingen van het horloge aanpassen. Niet alle functionaliteiten van het horloge waren direct duidelijk voor ons of makkelijk te vinden. Zo vroeg ik me af waar de intercom functie voor was en ook het invoeren van telefoonnummers was even zoeken. Op de site van One2Track kwam ik toen deze extra handleiding tegen waar alle functionaliteiten duidelijk in beschreven staan.

Het horloge heeft een Touchscreen waarop het telefoonboek, de berichten, de stappenteller en het volume eenvoudig te bedienen zijn. Afhankelijk van hoe oud je kind is, moet je wel even uitleggen hoe het werkt. Gelukkig pikken kinderen dingen heel snel op! 

De belangrijkste functies van het Connect Move horloge

Bellen met het horloge
Dat je kunt bellen met het horloge, is natuurlijk een droom die uitkomt voor veel kinderen. Je kunt 10 telefoonnummers in het horloge zetten. Bellen zou ik alleen doen voor mededelingen want anders maak je het beltegoed sneller op dan nodig. Er zit op het horloge 1 standaard ringtone. Geen keuzestress dus, al vinden sommige kinderen dit misschien wel jammer. Wel kun je het horloge op trillen zetten of een combinatie van beide.

GPS functie
Misschien wel de belangrijkste functie van een GPS horloge voor kinderen is de GPS functie. Via de App kun je zien waar je kind is, dit is tot een meter of 10 nauwkeurig. Heel handig om te kunnen bekijken of je kind in de buurt blijft of misschien bij een vriendje naar binnen is gegaan.

Veilige Zone
Je kunt ook een veilige zone instellen. Dit is handig als je kind gaat buiten spelen, maar wel in de buurt moet blijven. Je stelt dan een zone in door middel van een ‘radius/straal’ van bijvoorbeeld 500 meter. Gaat je kind buiten die zone dan krijg je een melding.

Wat we hier zelf missen is de optie voor het instellen van een veilige zone door middel van grenzen (ook wel geo fence genoemd). Dit zou een handige optie zijn voor als je kind in een specifiek gebied moet blijven zoals een speeltuin, of een specifieke straat waar hij mag buitenspelen.

Is een speeltuin bijvoorbeeld 200 meter van je huis, en je stelt de veilige zone in op een straal/ radius van 200 meter dan kan je kind niet alleen naar de speeltuin maar ook zonder waarschuwing 200 meter de andere kant op lopen. 

veilige zonde op basis van een straal

veilige zonde op basis van een geo-fence
Overige handige functies van de Connect Move
SOS knop. Als je kind de knop aan de zijkant 15 seconden ingedrukt houdt dan belt het horloge een door jou gekozen SOS nummer. Ook handig als je kind de touchscreen nog niet begrijpt.
Berichtjes sturen. Je kunt in de app als ouder een tekstbericht sturen. Omgekeerd kan het horloge geen tekstberichten sturen, wel spraakberichten.
Alarm instellen. Je kunt 10 verschillende alarmen per dag instellen. Handig want niet ieder kind kan al klokkijken. Als je wilt dat je kind bijvoorbeeld voor etenstijd thuis komt, dan gaat er een alarm en weet je kind dat jullie gaan eten.
Stilte tijden instellen. Wil je kind het horloge niet meer afdoen en draagt hij hem ook naar school dan kun je tijdens schooltijden een stilteperiode instellen.
Simkaart, beltegoed, opwaarderen en extra kosten
Het One2Track Connect Move horloge kost €99,95. Daar zitten de simkaart en de oplader bij. Je kunt als extra accessoires drie aanvullende horloge bandjes erbij bestellen en/ of een screenprotector die het glas tegen krassen beschermt. Je krijgt €1,50 beltegoed cadeau bij de aanschaf van het horloge.

Het opwaarderen van je beltegoed doe je in de One2Track app op je telefoon. Afhankelijk van je eigen gebruik kun je daar het tegoed opwaarderen vanaf €10,-. Het beltegoed en de simkaart zijn onbeperkt houdbaar. Zorg er wel voor dat er een positief saldo aanwezig is want er wordt maandelijks €1,- aan gebruikskosten afgeschreven. Deze kosten worden ook afgeschreven als je het horloge niet gebruikt. One2track heeft er namelijk voor gekozen om de kosten voor het gebruik van GPS systemen en het KPN netwerk beheer niet in de bel- en data tarieven op te nemen, zoals je telefoonprovider doet, maar apart te verrekenen. Het totaal verbruik inclusief de vaste gebruikersfee ligt volgens One2Track gemiddeld tussen de €1,50 en €2,50- per maand.

Conclusie van onze One2Track review

Wij zijn heel erg blij en tevreden met het horloge van One2Track. Het is met alle extra functies zoals; de stappenteller, de wekker, de spraakberichten en het telefoonboek ook een echte smartwatch voor kinderen. Wat wij een bijkomend voordeel vinden, dat ook zeker even genoemd moet worden, is dat het horloge in heel Europa werkt en dus ook heel goed van pas zal komen als we op vakantie gaan!

Als we dan toch een puntje van kritiek moeten geven is het missen van de mogelijkheid een specifieke veilige zonde op te geven zoals we eerder in deze review beschreven. Daarbij moet ik wel zeggen dat het überhaupt kunnen instellen van een veilige zone wel net wat extra controle en een gevoel van veiligheid geeft.

Een ander nadeel maar dat kun je ook zeker zien als iets heel positiefs! Onze jongens vinden het horloge allebei zo te gek dat er constant ruzie is wie hem om mag. Dat wordt dus een tweede aanschaffen!

Lees het originele artikel op de website van Alles over Kinderen hier

9.2

91 beoordelingen in de laatste 12 maanden 92% beveelt ons aan