One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)

Connect Play

Review Connect Play door logo
25/03/2021

Geen mobiel maar een horloge van One2track voor Skyler

We hebben laatst een vervelend akkefietje gehad. Het was zondagmiddag en we wilden graag even naar buiten. Skyler was aan het spelen met een vriendje en wilde niet mee, dus hij vroeg aan de moeder of hij daar mocht blijven tot we terug waren. Dat was geen probleem. Skyler liep daar naartoe, wij sprongen in de auto met Maddox en haalden Seb nog even op. Samen met de jongens reden we naar een natuurspeeltuin in Hoofddorp, op de terugweg verrasten we ze met een ijsje bij McDonalds, we brachten Seb terug en deden nog even snel een koffie bij Anke. Op de terugweg vlak bij huis stopte ik bij een rozenkwekerij om bloemen voor de moeder van het vriendje te halen als dank en daarna reden we door om Skyler te halen. Eenmaal daar voor de deur vertelde deze moeder dat Skyler al ruim een uur naar huis was. Hij moest terugkomen als er niemand was maar omdat ze hem niet terug had gezien, ging ze ervanuit dat wij al thuis waren en dat skyler binnen was. Dit was niet het geval. Toen we thuiskwamen, zagen we Skyler op het bankje voor de deur zitten. Hij zat daar al ruim een uur geduldig op ons te wachten.

Mommyhood.nl is het lifestyleblog van Shirley, een 33-jarige uit Aalsmeer die moeder is van Skyler (nov '13) en Maddox (apr '17). https://mommytobe.nl

Ik wilde gewoon naar huis

Deze moeder stuurt mij altijd een bericht als Skyler weer onderweg naar huis is, ook al is het maar vijf minuten lopen. Dit vinden we een prettig idee. Op dat moment heeft ze dat niet gedaan en ging ze er dus vanuit dat wij er al waren omdat Skyler niet terug kwam lopen. We hebben het Skyler gevraagd maar hij zal er de ernst niet zo van in en zei: ‘ik wilde gewoon graag weer naar huis.’ Op zo’n moment baal ik dat hij ons niet kan bereiken. Hij is zeven jaar en ik vind hem nog veel te jong voor een mobiele telefoon, maar het had me een fijn gevoel gegeven als hij voor de deur ons had kunnen bellen, zodat wij naar huis konden gaan. Nu deden we het juist rustig aan want wij wisten niet beter of Skyler was bij het vriendje thuis.

One2Track

Via Instagram kreeg ik een tip van iemand over het horloge van One2track. Dit is een horloge met GPS en ook al dacht ik eerder dat ik dit helemaal niet nodig vond, voor nu vind ik het een perfecte oplossing. Het is namelijk zo dat je met dit horloge niet alleen kunt zien via een app waar jouw kind is, maar er kan ook mee gebeld worden. Er zit een simkaart in dit horloge en in het telefoonboek (dat heel simpel synchroniseert met je eigen telefoon waardoor je snel nummers kunt overzetten) kun je tien nummers instellen. Bellen kan heel simpel via het horloge zelf. Ook kun je gesproken en geschreven berichten sturen. Heel handig! Vergeet niet je nummerweergave aan te zetten; het horloge heeft namelijk een firewall die onbekende én anonieme bellers weigert. Wij hebben voor nu onze telefoonnummers erin, inclusief die van opa en oma. Die van Anke zet ik er ook nog in, aangezien zij dichtbij woont en ook vrij snel hier kan zijn. Voor nu vinden we dat genoeg, maar misschien heb jij wel een grotere achterban in de buurt waarmee jouw kind contact kan houden. Er zijn dus genoeg nummers mogelijk.

GPS-tracker met belfunctie

Het horloge is dus een GPS-tracker, waarmee je via een app kunt zien waar jouw kind zich bevindt. Je kunt zelfs veilige zones tot 5 kilometer instellen waardoor jouw kind een melding krijgt als hij of zij te ver is of in een gebied komt waar je ze liever niet wil hebben. Nu Skyler ouder wordt en wat vaker buiten is, vind ik het toch prettig om te weten waar hij uithangt. Ik ben hem eens kwijt geweest en was toen wel heel ongerust toen ik een half uur niet wist waar hij was. Vooral ook met het oog op de camping en het feit dat het zwemdiploma vanwege Corona nog op zich laat wachten, vind ik het een fijn geweten dat ik af en toe even de app kan checken. Op het horloge zit ook een SOS-knop, waarmee wij direct een bericht ontvangen als er iets is gebeurd. De stappenteller is een leuke bijkomstigheid.

One2Track Play

Wij hebben de One2track Play in ons bezit voor Skyler en vinden het echt een uitvinding. Een mobiel is voor nu absoluut nog niet nodig, maar op deze manier kunnen we elkaar wel bereiken als Skyler buiten is of wij zijn op pad. Skyler is nog wel eens alleen thuis tijdens het halen van boodschappen of iets dergelijks en op deze laagdrempelige manier kan hij gemakkelijk contact leggen. Wij kiezen ervoor om dit horloge niet mee te geven naar school. Het kan wel, want je kunt het horloge zo instellen dat ‘ie onder schooltijd niet alle functies werkbaar heeft. Het is maar net wat jij een fijn idee vindt!

Eigen 06-nummer met tegoed

Het horloge wordt geleverd met een prepaid kaartje met daarop 1.50. Een maand data vanwege de verbinding voor de GPS kost ongeveer 1 euro. Het is dus relatief goedkoop in gebruik. Via de app hou je dit tegoed in de gaten en kun je gemakkelijk opwaarderen. Het horloge heeft dus al een 06-nummer. Al met al vind ik dit echt een fantastisch horloge. Wij zijn er heel erg blij mee en het geeft me een veel veiliger gevoel als Skyler alleen thuis is of ergens buiten aan het spelen is. Uiteindelijk was het geval met zijn vriendje absolute miscommunicatie, maar ik heb me wel een aantal dagen heel schuldig gevoeld. De moeder van het vriendje ook. Laten we het erop houden dat we allemaal weer een wijze les geleerd hebben én dat we direct de One2track Play hebben leren kennen.

Lees de blog op de website van deze influencer

9.2

91 beoordelingen in de laatste 12 maanden 92% beveelt ons aan