One2track logo
  • Werkdagen vóór 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • 24 maanden garantie
  • Werking in heel Europa
  • Inclusief Prepaid simkaart (Geen abonnementskosten)
  • Nederlandse app (Volledig Nederlandse taal)
Gebruik 097 IOT nummers in GPS horloges van one2track
Eigenaar en founder
10/07/2023

Gebruik 097 IOT nummers in GPS horloges van one2track

Recent hebben wij het verzoek ontvangen vanuit de Autoriteit Consument en markt (ACM) om in plaats van 06 nummers de overstap te overwegen naar 097 nummers voor de mobiele communicatie in onze GPS kinderhorloges. Dit komt door de enorme populariteit van onze GPS horloges in combinatie met het feit dat er schaarste is van 06 nummers in Nederland. In het afgelopen jaar heeft one2track meer dan 100.000 nummers uitgegeven en dat wordt gemerkt in de beschikbare nummerpoel. Het is dan ook begrijpelijk dat de autoriteit zich zorgen begint te maken of de beschikbare voorraad 06 nummers in Nederland toereikend blijft.

De nieuwe range 097 nummers welke ons zijn toegewezen, zijn specifiek geschikt voor gebruik in IOT M2M communicatie en lenen zich dan ook uitstekend voor communicatie in GPS telefoonhorloges voor kinderen. Deze nieuwe nummers zijn 12 cijfers lang waardoor er veel meer nummer-combinaties beschikbaar zijn dan bij 06 nummers. 097 nummers werken in heel Europa precies hetzelfde als 06 nummers. Je kunt deze nummers opslaan in de telefooncontacten van je smartphone, je kunt er mee bellen en gebeld worden en ook zijn er geen extra tarieven of kosten verbonden aan het bellen van en naar 097 nummers. 

Aangezien het gebruik van 097 nummers geen nadelen geeft ten opzichte van het gebruik van 06 nummers (het is feitelijk slechts een nummer), hebben wij besloten om gehoor te geven aan het verzoek en te gaan starten met het uitgeven van 097 nummers. Op deze manier dragen wij actief bij aan het beschikbaar houden van 06 nummers in Nederland voor het gebruik in smartphones. Vanaf maandag 17 juli gaan wij onze GPS horloges uitrusten met 097 mobiele nummers in plaats van 06 nummers.

Meer one2track nieuws lezen? Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht.

9.2

91 beoordelingen in de laatste 12 maanden 92% beveelt ons aan