fbpx
Werken aan veiligheid en betrouwbaarheid
14/10/2018

Werken aan veiligheid en betrouwbaarheid

Na een drukke zomerperiode wordt er momenteel achter de schermen hard gewerkt aan de GPS en GSM systemen van one2track. Met het succes van inmiddels meer dan 15.000 klanten, willen wij onze systemen nog verder ontwikkelen op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, veiligheid en betrouwbaarheid. De systemen van one2track zijn momenteel de beste systemen op de Nederlandse markt. En die voorsprong willen we houden.

App Software update en beperking permissies

Met name de Android versie van de one2track app is flink onder handen genomen. Softwareversies (SDK's) zijn geoptimaliseerd. Permissies voor het gebruik van de verschillende Smartphonefuncties in IOS en Android zijn herzien en kunnen door gebruikers actief worden geblokkeerd of juist aangezet. Hiermee heeft u de zekerheid dat de one2track nooit onbevoegd gebruik maakt van privacygevoelige functies. Helaas zien wij dat bij andere (Chinese) GPS apps in de markt vaak te veel (illegale) permissies worden gevraagd waardoor een 'Paard van Troje' effect kan ontstaan. 

Verlagen crashpercentages one2track app

Binnen de Android omgeving van de one2track app zagen wij bij sommige modellen smartphone en Android versies (Android 9.0) een hoge crashrate. Doordat de Google Playstore alle crashes overzichtelijk samenvat en aan ons rapporteert hebben wij focus gezet op het oplossen van deze crashbugs. Het resultaat is nu een verlaging van de crashrate in de one2track app met 95%!

Voorbereiding nieuwe zelflerende positioneringsdatabase

Op dit moment wordt alle positioneringsinformatie realtime uitgevraagd bij Google (voor GPS en WIFI) en OPEN CELLID (voor GPRS). Wij zien echter dat de databases WIFI en GPRS positionering op sommige plaatsen in Nederland beter kan. Wij zijn daarom gestart met de ontwikkeling van een zelflerende positiedatabase. Het principe daarbij is om 'bekende' positieinformatie op te slaan zodat het horloge veel sneller en zuiverdere locaties kan weergeven zonder dat er steeds een (onzuivere) positie bij Google moet worden uitgevraagd. 

Beperking opslagduur gesproken berichten en positieinformatie

In het kader van de privacybescherming van onze klanten, kiezen wij ervoor om de gesproken berichten en de positieinformatie vanaf 1 november nog slechts voor een beperkte duur op te slaan. Alle gesproken en geschreven berichten van en naar het horloge die ouder zijn dan 48 uur, worden automatisch verwijderd. Het opslaan van de positieinformatie zal worden verkort van 90 dagen naar 30 dagen.

Integratie one2mobile in one2track app

Op dit moment worden er nog twee systemen naast elkaar gebruikt. De One2track app voor de positieinformatie en bediening horloge functies en de one2mobile app voor het inzicht en opwaarderen van het beltegoed. Dit najaar gaan wij de one2mobile functionaliteiten integreren in de one2track app. Hiermee ontstaat er één app waarin alle functionaliteiten zitten. Als extra functie gaan wij ook een zelfdiagnosetool toevoegen. Is er een probleem of storing in het horloge, dan kan de gebruiker een zelfdiagnose starten vanuit de app. De app zal vervolgens de GPS en GSM systemen raadplegen om het probleem op te sporen. Bij de probleemmelding zal de app suggesties doen zodat een gebruiker het probleem snel kan oplossen.

Installeer regelmatig onze updates

Hoe maakt u gebruik van deze verbeteringen? Heel eenvoudig, zorg dat u met regelmaat uw one2track app laat updaten. Vaak gaat dit automatisch, gaat dit niet automatisch ga dan even naar de one2track app in de Google Playstore óf de Appstore en druk op 'update installeren'. 

afbeelding App update one2track
  

Meer nieuws?

   

Maak kennis met het One2Track team!

Tech

Hazar

Software- en systeemspecialist

Web

Huub

Websitebeheer

Tech

John

Eigenaar en founder

Klanten

Mike

Klantenservicemedewerker

Klanten

Nikita

Klantenservicemedewerker

Klanten

Merel

Klantenservicemedewerker

Tech

Armin

Server- en systeembeheer

Tech

Enrico

Software- en systeemspecialist

Klanten

Kim

Klantenservice en administratie

Design

Elise

Visual designer

One2track - Drukte bij PostNL!

Drukte bij PostNL!

Let op! Als gevolg van enorme drukte bij PostNL kan de bezorging van uw bestelling langer duren. Wij zien momenteel bezorgtijden van 3-5 dagen. Onze excuses voor het ongemak!