fbpx

Horloges van one2track maken gebruik van ons eigen GSM netwerk one2mobile. De afgelopen periode hebben wij gewerkt aan een aantal verbeteringen op dit GSM netwerk. Zo is er een back-up frequentie geactiveerd (ORIS). Hebben wij Turkije dekking toegevoegd en is er een extra firewall ontwikkeld waardoor 'anonieme' bellers naar het horloge worden geblokkeerd, 

Back-up netwerk ORIS Vodafone

Wij vinden dat onze horloges optimaal bereikbaar moeten zijn. Om dit te kunnen garanderen hebben wij naast KPN en T-mobile een back-up ontwikkeld op het GSM netwerk van Vodafone. Ontstaat er onverhoopt een storing op de zogenaamde EU IMSI welke wij gebruiken, dan kunnen wij snel overschakelen naar het alternatieve ORIS IMSI dat ondersteund wordt door Vodafone. 

Turkije dekking

Regelmatig kregen wij de vraag of onze horloges ook buiten de Europese unie kunnen werken. Heel specifiek werd daarbij Turkije genoemd als populaire vakantiebestemming. Wij zijn daarom gestart om onze dekkingen uit te breiden buiten Europa. Als eerste hebben wij Turkije toegevoegd. Het is de bedoeling dat wij in de komende maanden in nog meer landen buiten de Europese unie de dekking gaan openstellen. Let overigens op! Bellen vanaf en naar de horloges in niet Europese landen kost niets extra op het beltegoed van de horloges. Echter, uw eigen provider kan wel extra kosten rekenen voor het gebruik van uw Smartphone in het betreffende land. 

Ontwikkeling extra Firewall om anonieme bellers te blokkeren

Onze horloges weigeren actief gesprekken die onbekend zijn in het horloge. In een aantal gevallen zagen wij echter dat het horloge moeite heeft om zogenaamde 'anonieme' gesprekken te weigeren. Dit zijn gesprekken waarbij de nummerweergave uit staat. Deze werden ondanks de nummercontrole in het horloge toch gewoon doorgelaten. Ondanks dat onze 06 nummers niet bekend zijn en ook niet worden gedeeld met commerciele instanties willen wij toch maximaal de dragers van de horloges beschermen. Om deze reden hebben wij een extra firewall ontwikkeld op onze voiceservers waardoor 'anonieme' gesprekken nu standaard bij ons worden geweigerd nog voor ze het horloge kunnen bereiken. 

Wilt u toch toestaan dat 'anonieme' nummers het horloge kunnen bellen dan kunt u deze instelling aanpassen in uw Mijn One2mobile account op www.mijn.one2mobile.com. Kies na inloggen voor de optie Simkaartfuncties, Doorschakeling en zet dan het vinkje naar 'Sta toe verbinding te maken'

Weigeren anonieme gesprekken op one2mobile

 

 Meer nieuws?